Ezt a receptet még néhány éve találtam ki és azóta már jópár alkalommal terítékre került közkívánatra. Ha olyan ennivalót keresel, amit nagyon gyorsan lehet összeütni pofon egyszerűen, akkor szerintem megtaláltad. Vacsinak vagy reggelinek is mennyei! Receptért kattints tovább.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- Metélőhagyma
- 10 dkg sonka
- Só
- Bors
- 2-3 ek tejföl
- Reszelt sajt
Daraboljunk fel kb. 10 dkg sonkát és egy fej vöröshagymát, majd egy aprítógépben daráljuk össze egymással őket. Hagyhatjuk kicsit rusztikusra is, de teljesen krémmé is apríthatjuk, ha úgy jobban tetszik. Adjunk hozzá finomra aprított metélőhagymát, sót és borsot ízlés szerint, majd pedig keverjük össze alaposan a tejföllel és reszelt sajttal. Ez az adag kb. 5-6 szelet kenyérre elég.
Tippek: olyan sonkát válasszunk, ami nem túl zsíros, inkább a húsosabb fajták közül válogassunk (szándékosan nem említek különböző fajtákat, ezt mindenkinek a saját ízlése szerint érdemes eldöntenie). Metélőhagymából használhatunk frisset is, de tökéletesen megfelel a szárított változat is, hiszen a sütőben lesz ideje kiengedni az aromáit. Ha megkentük a krémmel a kenyérfélénket, érdemes megszórnunk még egy kis reszelt sajttal.