Íme egy igazi klasszikus süti, ami magáért beszél. Remekül passzol a hétköznapokhoz is, vagy akár alkalmi pillanatokat is megédesíthetünk vele!
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 dkg cukrozatlan kakaó
- 16 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 4 ek rétesliszt
- 7 dl tej
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd 4 cipóra osztjuk. Tepsi hátoldalán 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt egyenként kisütjük a lapokat. A krémhez a tojásokat elkeverem a cukorral, liszttel és kevés vaníliával, majd a lisztet is hozzáadjuk. Apránként felöntjük a tejjel és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor teljesen kihült, csak akkor szabad belekeverni a margarint. Összeállítás után 1 napig pihentetni kell a süteményt a hűtőben, hogy a lapok megpuhuljanak.