Foodamentum

Tzatziki

2017. június 03. 22:11 - Foodamentum

tzatziki.jpg

Ha valaki találkozott már a görög konyhával, biztosan ismeri a tzatzikit. Frissítő, harmónikus íze kiváló kiegészítője lehet nehezebb ételeknek. Igazán kőbe vésett receptje nincsen, általában apró különbségek szoktak előfordulni. Ha kiváncsi vagy rá, én hogyan készítem, kattints tovább!

Hozzávalók:

  • Tejföl
  • Uborka (a kovászolni való uborka nem annyira jó hozzá, inkább kígyóuborkát használj)
  • Kapor (szárított kaporral is jó, de az igazi a friss kapor!)
  • Lime (ha nincs, helyettesítheted citrommal)
  • Fokhagyma
  • Cukor

Reszeld le az uborkát a sajtreszelő nagyobbik lukú reszelőjén. Ha tejfölből készíted a tzatzikit, akkor nem kell lecsöpögtetned az uborkát, a levével együtt keverd a tejfölhöz. Aprítsd finomra a kaprot, reszeld vagy paszírozd le a fokhagymát és a sóval, cukorral keverd a tejfölhöz azt is. A limeot mosd meg alaposan, majd reszelj egy keveset a héjából a tzatzikibe, ha szereted savanykásabban, a levéből is tehetsz hozzá egy keveset, de a legjobb, ha csak az illata van benne. Pontos mértékegységeket szándékosan nem írtam ebbe a receptbe, érdemes minden összetevőt a saját szájízedhez igazítani, érzéssel állítsd össze, kóstolgasd és igazíts rajta kicsit, ha máshogyan ízlene jobban.
Tipp: Ha szereted az olíva bogyót, vágj nagyon apróra néhány szemet és keverd hozzá azt is. Mennyei összhangot képez a tzatziki és olíva bogyó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foodamentum.blog.hu/api/trackback/id/tr8112562179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása