Ezt az ételt egy kevés, előző napról megmaradt sült hús és az éhség ihlette. Csak akkor fogj hozzá, ha éhes vagy. Nagyon. De tényleg, úgy őszintén. A végeredmény ugyanis egy hamisítatlan férfikaja; fűszeres, csípős, laktató, kísérőként pedig verj csapra mellé egy üveg hideg sört!
Hozzávalók 1 szendvicshez:
- 1 nagyobb méretű kifli vagy zsömle (vagy ha van a háznál baguette, akkor abból vágj le egy tisztességes darabot)
- 1 marék apróra vágott maradék sülthús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- kevés reszelt sárgarépa
- kis darab húsosabb fajta szalonna (pl.: kolozsvári vagy császárszalonna)
- oregánó
- Texas BBQ fűszerkeverék
- Őrölt erőspaprika
- Reszelt sajt
Vágjunk apróra egy maréknyi sülthúst. Serpenyőben hevítsünk kevés olajat, futtassuk meg rajta a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, majd addig pirítsuk, míg meg nem karamellizálódik (aranybarna színt kell kapnunk, vigyázzunk, nehogy megégessük, mert akkor keserű lesz). Közben szeleteljük papírvékony szeletekre a szalonnát, adjuk a pirított hagymához és ezt is prítsuk meg a sülthússal együtt. Szórjuk meg ízlés szerint Texas BBQ fűszerrel, erőspaprikával, kevés oregánóval, valamint keverjünk hozzá 1-2 nagyobb csipet sárgarépát. Mikor a szendvicstöltelékünk összesült, vegyük le a tűzről és ízlés szerint adjunk hozzá reszelt sajtot, amit rögtön keverjünk is el benne, míg forró. Ha van panini sütőnk, kissé megpiríthatjuk benne a kenyérfélénk vágott felét, de a friss, puha változattal is mennyei. Töltsük meg a húsos töltelékkel, szórjuk reszelt sajttal, majd csukjuk össze és kicsit nyomjuk le, hogy a szaftot fel tudja inni a tészta.
Tálaljuk egy üveg sörrel vagy kólával, ha pedig egy még kiadósabb ebédnek szánjuk, akár sültkrumplit is adhatunk mellé!