Üdvözletem mindenkinek!
Ha az ember körbenéz egy kicsit a blogok között, rögtön rá kell jönnie, hogy gasztro-blogból annyi van, amennyivel egy Duna rekesztést is gond nélkül lehetne kivitelezni. Az én célom ezzel a bloggal tehát nem az, hogy gépiesen daráljam fel rá egymás után a receptjeimet, hanem inkább az, hogy megoszthassam veletek azokat az élményeket, amelyek rám igen nagy hatással voltak. Bár végzettségemet tekintve a gasztronómiának még csak a peremét sem súrolom, de elmondhatom, hogy szenvedélyesen merültem el benne és minden nap újabb és újabb dolgokat tanulok róla. Az ételek számomra nem csupán ételek, annál sokkal többet jelentenek. Egy igazán jól elkészített étel mély benyomást kelt az emberben, felfogható akár egy komplett műalkotásnak is. Az illata megigéz, külleme rabul ejt, az íze pedig magával ragad. Egy étellel kifejezhetjük szeretteink felé gondoskodásunkat, törődésünket, valamint akár azt is, mennyire fontosak számunkra, így nem véletlenül került mindennapi életünk középpontjába az Étkezés (a nagybetűs Étkezés, és nem pusztán csak a táplálkozás).
Blogom keretein belül szeretnék átadni valamit nektek abból, amit a konyhaművészet nyújtott nekem, ha pedig kezdő műkedvelőként találsz az oldalamra, remélem, hasznos alapokat adhatok neked ahhoz, hogy fejleszthessed képességeidet.
Ha minden jól megy, egy-két naponta fogok feltölteni kedvenc receptjeim közül egyet, a későbbiekben pedig rengeteg hasznos, témába vágó mellékszálat is fogok érinteni (többek között például: fűszerlexikon, kávéhatározó, konyhai eljárások, stb). Ha cikkeimmel kapcsolatban kérdésed merülne fel, vagy szívesen látnál viszont az oldalamon bizonyos témákat, írj bátran a foodamentum@gmail.com címre. Remélem, sokat fogunk még találkozni itt! Jó főzést és még inkább finomabbnál finomabb ételeket kívánok mindenkinek!
Foodamentum