Foodamentum

Bolognese con Penne

2017. június 03. 16:04 - Foodamentum

Avagy bolognai ragu penne tésztával

pasta-con-crema-di-peperoni-1920x1080.jpg

Szereted az igazi olasz ízeket? Akkor ez a recept neked való! Különösen akkor, ha nem szeretnél mindenféle porokat és tasakos, előre gyártott boszorkányságokat használni egy igazán finom, zamatos bolognai ragu elkészítéséhez. Ha megéheztél, kattints tovább a receptért!

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • húsos szalonna (ha van módunk beszerezni, akkor a pancetta a legjobb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb szál petrezselyem
  • 7 dl paradicsom püré
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • bors
  • cukor

Vágjuk fel apró darabokra a szalonnát (kb. fél marék) és pirítsuk meg olíva olajon. Mikor kiadta a zsírját, szórjuk rá az apróra vágott hagymát és fokhagymát (a fokhagyma adagolása ízlés kérdése, de kb. 6-7 gerezdre lesz szükséged), majd dinszteljük meg annyira, hogy üvegessé váljon. Ezután adjuk hozzá a fűszereket (ha szárított fűszereket használsz), az apróra vágott sárgarépát és petrezselymet, pirospaprikát (kb. 1 evőkanálnyi), valamint sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a darált húst, keverjük szét és pirítsuk fehérre. Ha ezzel megvagyunk, öntsük hozzá a paradicsom pürét és szórjunk bele egy csipet cukrot. Főzzük addig, míg a hús teljesen megpuhul és összeérnek az ízei. Kóstoljuk meg, és ha szükségét érezzük, pótoljunk még hozzá valamelyik fűszerből. Ha jól csináltunk mindent, sűrű, ízes ragut kapunk.
Főzzünk ki 1 kg penne tésztát; akkor a legjobb, ha al dente, vagyis nem túl puha, mert a forró szósz miatt még puhulni fog. Ha kifőtt, szűrjük le egy tálba és keverjük hozzá alaposan a forró ragut. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk!

Tipp: ha gyengébb minőségű lenne a paradicsompüré, amit használtál és a végeredmény kicsit túl hígra sikerülne, ne aggódj, csak keverj el egy kis keményítőt egy korty vízzel, keverd a raguhoz és forralj rajta egyet. Ha a paradicsomos ételektől égni szokott a gyomrod, keverj a raguhoz a végén egy kevés tejszínt, vagy tejfölt, ez majd csökkenti az étel savasságát. Ha szárított fűszereket használsz, az elején tedd az ételhez, ha pedig frisset, akkor a végén add hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foodamentum.blog.hu/api/trackback/id/tr8812561559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása