Ha egy igazán kis költségvetésű, ugyanakkor nagyon is finom salátát keresel, szerintem megtaláltad! Alig kell hozzá pár alapanyag, néhány röpke perc és már kész is van. Ha látni szeretnéd a pontos receptet, kattints tovább!
- 0,5 l víz
- 1 ek só
- 4 ek cukor
- 2 ek ecet
A sót, cukrot és ecetet keverd el alaposan a 0,5 l vízben, hogy minden teljesen feloldódjon, és már készen is vagy az öntettel. Én általában nagyon egyszerűen szoktam felhasználni, csupán egy kevés jégsaláta szükséges hozzá, esetleg lollo, vagy lollo rosso saláta. A salátát levelekre szedjük, majd kézzel kisebb darabokra tépkedjük, egy kistálkába tesszük és meglocsoljuk az ecetes lével. Kiválóan alkalmas sült húsokhoz, vagy bármilyen ételhez, amelyhez szeretsz savanyúságot fogyasztani (részemről a tojásos nokedli és az ecetes saláta egy örök klasszikus páros).
Ha azt akarod, hogy még különlegesebb legyen az íze, használhatsz hozzá akár borecetet, vagy rizsecetet is.